Urmariti-ne

MATERIALE

Brackeții pot fi realizați din diferite materiale, în funcție de necesitatea și preferințele tale

 

Aparatele dentare fixe sunt compuse din elemente fixate pe suprafața dintelui (brackeți) care sunt conectate prin intermediul arcurilor ortodontice, împreună realizând deplasări dentare foarte precise.

Brackeții sunt realizați fie din metal, fie din materiale estetice, cum ar fi ceramica. Aceste materiale au avantaje și dezavantaje, iar cel potrivit pentru tine va fi ales împreună cu medicul ortodont.

Ce fel de brakeți poți găsi în cabinetul nostru?

 

Brackeții metalici

Brackeții metalici sunt realizați din aliaje inoxidabile, special create pentru a oferi rezistență și pentru a facilita transmiterea optimă a forțelor ortodontice. Ei sunt confortabili deoarece au dimensiuni reduse, sunt foarte eficienți, rezistenți și se îndepărteaza fără riscuri de pe smalț la sfârșitul tratamentului; ei se pot relipi în cazul în care se desprind de pe dinte, dar numai o dată, a doua oară fiind nevoie să îi înlocuim.

Există cazuri în care, din punct de vedere strict medical, un pacient nu necesită tratament ortodontic („mușcătura" sa este în limite normale, masticația este satisfăcătoare), dar din punct de vedere estetic tratamentul este extrem de benefic pentru fizionomia și confortul psihic al pacientului.

De asemenea, au un cost mai scăzut și sunt ușor de procurat. O variantă care ușurează igienizarea și schimbarea arcurilor este cea a brackeților autoligaturanți – au un sistem propriu de prindere a arcului, fără a mai fi necesare elemente auxiliare care pot retenționa alimente. Singurul dezavantaj este faptul ca sunt vizibili.

Brackeții metalici reprezinta varianta cea mai buna pentru adolescenti si pentru persoanele care doresc un tratament cat mai eficient, fără a avea cerințe deosebite legate de estetica aparatului.

 

Brackeții din ceramică

Brackeții din ceramică au un grad de transparență care îi face mai greu de observat, așadar sunt foarte estetici, rezistenți la colorare, dar sunt mai voluminoși decât brackeții metalici, deoarece pentru a avea rezistență, ceramica are nevoie de grosime; aceștia au un cost mai ridicat și nu se pot relipi în cazul dezlipirii lor de pe dinte.

Tratamentul cu brackeți ceramici este mai anevoios deoarece arcurile folosite sunt fie din metal (astfel va exista o fricțiune între ceramică și metal, deci dinții se vor deplasa mai greu), fie din metal îmbrăcat în material alb (caz în care fricțiunea este foarte mare și deplasarea se face mai greu).

Deoarece duritatea ceramicii este mai mare decât cea a smalțului, este contraindicată aplicarea bracketilor ceramici la dinții de jos, deoarece ei pot toci dinții de sus daca vin în contact cu aceștia.

 

Brackeți din safir

Brackeți din safir: aceasta este o denumire comercială. Este vorba despre o ceramică foarte transparentă și prin urmare foarte estetică. Deși sunt puțin mai voluminoși decât cei metalici, acești brackeți sunt soluția ideală pentru cei care își doresc un aparat ortodontic cât mai puțin vizibil și estetic. Aceștia există numai în varianta simplă, nu și autoligaturantă sau cu slot metalic.

 

Pentru detalii și programări, adresează-te medicilor de la Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite.

Gentle Dentist DOROBANȚI

+40726.773.377 |  +4031.425.0520
Str. Constantin Aricescu Nr.36, Sector 1, București
*(Strada cu sens unic paralelă cu Puțul lui Zamfir și George Călinescu - Zona Dorobanți)

Gentle Dentist UNIRII

+40723.726.125 |  +40721.773.377
Bulevardul Corneliu Coposu Nr.7, Bl. 104, Sc. 2, Ap. 47, etaj 5, (interfon 047), București Sector 3 (Zona Unirii)

Contact

Brosura Ortodontie

INHALOSEDARE

Stomatologie fără durere prin Inhalosedare. Transformă anxietatea dentară într-o stare calmă și relaxantă

Mai mult

STOMATOLOGIE COPII

Stomatologie laser pentru copii fără durere și fără sângerare. Medici pedodonți și ortodonți specializați.

Mai mult

LASER STOMATOLOGIC

Tratamente laser fără freză, fără anestezie sau durere pentru copii si adulti. Elimină vibrațiile, zgomotul, mirosul și presiunea asociate turbinei stomatologice!

Mai mult

  • 1
  • 2
  • 3