Biostimulare laser
Informații generale
Unul dintre cele mai valoroase obiective pe care le avem este să îți putem oferi tratamente stomatologice care implică cât mai puțină durere sau disconfort.
Cum tratamentele ortodontice durează, de obicei, în jur de 2-3 ani (există, bineînțeles, și situații în care se desfășoară mai rapid), vrem să te ajutăm să treci peste această perioadă fără dureri majore și facem tot posibilul pentru a ne asigura că reducem la minimum timpul de purtare al aparatului – facem acest lucru cu ajutorul laserului.
Biostimularea laser are efecte benefice în cazul tratamentului ortodontic.
Biostimularea laser se utilizează în stomatologia modernă atât pentru grăbirea vindecării unor țesuturi afectate, cât și pentru a diminua durerea. În cazul tratamentului ortodontic, durerea care apare (în special după fiecare activare în urma vizitelor regulate) poate fi diminuată cu ajutorul biostimulării laser.
Ce presupune?
La finalul fiecărei vizite la medicul ortodont se realizează o astfel de procedură de biostimulare cu ajutorul laserului. Aceasta durează doar câteva minute și nu prezintă niciun fel de durere sau disconfort pentru pacient.
Cum funcționează biostimularea laser?
Biostimularea reprezintă un tratament prin care energia luminii laserului produce un răspuns biologic. La nivel celular apare o creștere a metabolismului, stimulând creșterea de ATP (combustibilului celular). Astfel, se îmbunătățește respirația celulară, favorizează sinteza de colagen, drenajul limfatic pentru a reduce edemul, are efect antiinflamator prin scăderea sintezei de histamină și crește producția locală de endorfine. Această creștere a metabolismului local normalizează funcționarea celulară si produce vindecare tisulară.
Astfel, putem spune că energia laser are un impact și un efect asupra țesuturilor, fapt ce duce la scurtarea perioadei de purtare a aparatului ortodontic fix – pe lângă beneficiul pe care-l vei simți imediat, de diminuare a durerii și a presiunii pe care o simți imediat după activare.
Astfel, te vei putea bucura de 2 mari avantaje, susținute de studii:
- Durerea este diminuată semnificativ (cei care au beneficiat de activări fără o biostimulare efectuată după vor simți diferența);
- Procesul de îndreptare a dinților este realizat într-un timp mai scurt.
Genul acesta de terapie poartă numele de Low Level Laser Therapy și se folosește în medicină de câteva decenii, iar în domeniul stomatologiei a început să câștige popularitate drept o metodă sigură și non-invazivă. Aceasta depinde de ajustarea corectă a parametrilor pentru a obține rezultatele dorite, iar atunci când este realizată corect nu prezintă niciun fel de risc.