Urmariti-ne

Ce dulciuri mâncăm de sărbători?

Toate bomboanele, prăjiturile sau turta dulce pe care le mănânci în luna decembrie au ca rezultat carii în luna ianuarie dacă nu ești atent cu igiena ta orală.

Atunci când consumi alimente și băuturi dulci, bacteriile din cavitatea orală se hrănesc cu zahăr și creează acizi care atacă smalțul. Cel mai bun mod prin care poți evita apariția cariilor este păstrarea unei igiene orale potrivite. Ai mai jos câteva sfaturi pentru a-ți păstra veselă chiar și cavitatea bucală de sărbători:

Evită alimentele lipicioase!

Bomboanele, bezelele sau caramelele așteaptă la rând și își doresc să te ispitească! Aceste dulciuri tentante conțin acid care atacă dinții mai mult timp decât cele care nu sunt lipicioase. Chiar si alegerile nutriționiștilor, cum ar fi stafidele și fructele uscate, pot afecta dinții fără o igienă corespunzătoare.

Mănâncă mai puține alimente ce conțin zahăr!

Mâncărurile care conțin zahăr sau sunt bogate în carbohidrați trebuie să fie consumate în timpul unei mese echilibrate, nu individual. Atunci se produce mai multă salivă pentru a ajuta la digerarea unei mese mai consistente, ajutând la neutralizarea acizilor dăunători înainte ca aceștia să atace.

Alege ciocolata neagră!

Dacă îți place ciocolata, cea mai potrivită este cea neagră - aceasta conține compuși care ajută la protejarea inimii. Cea care conține cacao mai mult de 60% are de obicei mai puțin zahăr. Ciocolata cu lapte și cea albă conțin o cantitate mare de zahăr și nu oferă niciun beneficiu pentru sănătate.

Clătește-ți gura!

Dacă ai mâncat și nu te poți spăla pe dinți imediat după, încearcă cel puțin să-ți clătești gura pentru a elimina bucățile de alimente rămase.

Mestecă gumă!

Guma de mestecat fără zahăr îndepărtează resturile de mâncare și ajută la neutralizarea acizilor din gură. În plus, respirația ta va fi proaspătă în momentul în care vei fi sub vâsc! :)

Fă-ți timp pentru periaj și ața dentară!

Petrecerile de sărbători sunt foarte distractive, însă pot fi obositoare. Asigură-te că folosești ața dentară întâi, apoi periază-ți dinții timp de 2 minute, așa cum este recomandat.

SURSA

Pentru detalii și programări, adresează-te medicilor de la  Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite 

Gentle Dentist DOROBANTI

+40726.773.377 |  +4031.425.0520
Str. Constantin Aricescu Nr.36, Sector 1, Bucuresti
*(Strada cu sens unic paralela cu Putul lui Zamfir si George Calinescu - Zona Dorobanti.)

Gentle Dentist UNIRII

+40723.726.125 |  +40721.773.377
Bulevardul Corneliu Coposu Nr.7, Bl. 104, Sc. 2, Ap. 47, etaj 5, (interfon 047), Bucuresti Sector 3 (Zona Unirii)

Contact

INHALOSEDARE

Stomatologie fără durere prin Inhalosedare. Transformă anxietatea dentară într-o stare calmă și relaxantă

Mai mult

STOMATOLOGIE COPII

Stomatologie laser pentru copii fără durere și fără sângerare. Medici pedodonți și ortodonți specializați.

Mai mult

LASER STOMATOLOGIC

Tratamente laser fără freză, fără anestezie sau durere pentru copii si adulti. Elimină vibrațiile, zgomotul, mirosul și presiunea asociate turbinei stomatologice!

Mai mult

BIOSTIMULARE

Biostimularea este tratamentul prin care energia luminii, emisă de laser, produce un răspuns biologic pozitiv.

Mai mult

  • 1
  • 2
  • 3