Urmariti-ne

Ortodonția și adevărul despre aparatele ortodontice - Dr. Mădălina Trofin

Mit: există aparate ortodontice care îndreaptă dinții singure. FALS!

Ortodonția este o știință exactă, care, pentru cei ce o cunosc și o înțeleg, respectiv specialiștii, nu suportă nuanțe, paranteze sau minuni (evanghelice). Mă întalnesc deseori cu pacienți care au impresia că dacă își pun aparate cu bracket-uri, pe dinți, acesția se vor îndrepta de la sine.

Din păcate, aceasta este o impresie falsă. Aparatele, bracket-urile și nici măcar arcurile nu îndreaptă singure dinții. Nu au incorporate o rețetă secretă, magică de îndreptare a dinților. Sunt doar niște obiecte din metal, care se lipesc de dinți. De fapt, singurul lor rol este să-i permită medicului să „transmită” forțe și informații către dinții pacientului, dinți care, altfel, acoperiți fiind de un strat lucios de smalț, nu ar putea fi ancorați.

De aceea, rolul ortodontului și al controalelor periodice este atât de important. Încă din momentul diagnosticului și al conceperii planului de tratament, amprenta ortodontului este crucială. Deși aparatele sunt univerale, standard, și, teoretic, se potrivesc oricărui pacient, tratamentul și mișcările care se execută cu ajutorul aparatelor sunt diferite și variază de la caz la caz. Cu alte cuvinte, deși un pacient de 50 de ani va primi același aparat ca un pacient de 12 ani, tratamentul, în cazul celor doi, va fi cu siguranță diferit. Dar acest lucru nu este încorporat în „aparatul magic”, ci reprezintă o știință exactă, coroborată cu experiența medicului ortodont.

Cunoștințele ortodontice se dobândesc în cadrul unui program de rezidențiat de 3 ani, și nu doar în cateva cursuri de 2-3 zile, așa că interesați-vă de experiența și acreditarea medicului care vă tratează.

O parte importantă a tratamentului ortodontic o reprezintă biostimularea laser, care aplicată după fiecare activare a aparatului, îl va ajuta pe pacient din mai multe puncte de vedere: va fi diminuată considerabil durerea simțită după activare, iar întregul tratament se va realiza mai rapid datorită creșterii de ATP (combustibil celular).

Pentru detalii și programări, adresează-te medicilor de la  Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite 

Gentle Dentist DOROBANTI

+40726.773.377 |  +4031.425.0520
Str. Constantin Aricescu Nr.36, Sector 1, Bucuresti
*(Strada cu sens unic paralela cu Putul lui Zamfir si George Calinescu - Zona Dorobanti.)

Gentle Dentist UNIRII

+40723.726.125 |  +40721.773.377
Bulevardul Corneliu Coposu Nr.7, Bl. 104, Sc. 2, Ap. 47, etaj 5, (interfon 047), Bucuresti Sector 3 (Zona Unirii)

Contact

INHALOSEDARE

Stomatologie fără durere prin Inhalosedare. Transformă anxietatea dentară într-o stare calmă și relaxantă

Mai mult

STOMATOLOGIE COPII

Stomatologie laser pentru copii fără durere și fără sângerare. Medici pedodonți și ortodonți specializați.

Mai mult

LASER STOMATOLOGIC

Tratamente laser fără freză, fără anestezie sau durere pentru copii si adulti. Elimină vibrațiile, zgomotul, mirosul și presiunea asociate turbinei stomatologice!

Mai mult

BIOSTIMULARE

Biostimularea este tratamentul prin care energia luminii, emisă de laser, produce un răspuns biologic pozitiv.

Mai mult

  • 1
  • 2
  • 3