Urmariti-ne

Sănătatea dinților

Aportul alimentar și principiile nutritive prezente în dietă au o importanță majoră în dezvoltarea, rezistența și integritatea dinților, dar și în prevenirea afecțiunilor cavității bucale.

Nutriția are o acțiune sistemică datorită aportului de elemente cheie pentru sănătatea orală: vitamine din grupul B, vitamina C, fier, calciu, fluor, fosfor.

Alimentația optimă este importantă în toate fazele de dezvoltare a dinților, dar și ulterior, în întreținerea lor. Dezvoltarea primară are loc în primele 2-3 luni de gestație, iar mineralizarea începe în a 4-a lună de viață intrauterină și continuă apoi pe tot parcursul copilăriei. Dinții sunt formați prin mineralizarea unei proteine (dentină) în care se depozitează cristale de calciu și fosfor numite hidroxiapatită, iar adăugarea ulterioară a flourului face această structură rezistentă la carii.

Aportul alimentar exercită și o acțiune locală asupra dinților, prin intermediul a 3 factori: tipul, forma și frecvența mâncărurilor și băuturilor consumate. Reversul acestei afirmații este de asemenea valabil, adică starea de sănătate a dinților poate influența în mod direct echilibrul nutrițional al organismului, cariile, gingivita, parodontoza și pierderea dinților punându-și amprenta asupra apetitului și asupra capacității de mestecare și înghițire.

Fragment preluat din cartea „Sănătatea are gust”

Dr. Mihaela Bilic

Pentru detalii și programări, adresează-te medicilor de la  Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite 

Gentle Dentist DOROBANTI

+40726.773.377 |  +4031.425.0520
Str. Constantin Aricescu Nr.36, Sector 1, Bucuresti
*(Strada cu sens unic paralela cu Putul lui Zamfir si George Calinescu - Zona Dorobanti.)

Gentle Dentist UNIRII

+40723.726.125 |  +40721.773.377
Bulevardul Corneliu Coposu Nr.7, Bl. 104, Sc. 2, Ap. 47, etaj 5, (interfon 047), Bucuresti Sector 3 (Zona Unirii)

Contact

INHALOSEDARE

Stomatologie fără durere prin Inhalosedare. Transformă anxietatea dentară într-o stare calmă și relaxantă

Mai mult

STOMATOLOGIE COPII

Stomatologie laser pentru copii fără durere și fără sângerare. Medici pedodonți și ortodonți specializați.

Mai mult

LASER STOMATOLOGIC

Tratamente laser fără freză, fără anestezie sau durere pentru copii si adulti. Elimină vibrațiile, zgomotul, mirosul și presiunea asociate turbinei stomatologice!

Mai mult

BIOSTIMULARE

Biostimularea este tratamentul prin care energia luminii, emisă de laser, produce un răspuns biologic pozitiv.

Mai mult

  • 1
  • 2
  • 3