Sănătatea dințișorilor celor mici este importantă

in Blog noiembrie 29, 2016

A-ți convinge copilul să-și perieze dinții corect poate fi o provocare, însă este o parte importantă a rutinei. La fel ca adulții, copiii trebuie să își spele dinții cu o pastă de dinți cu fluor timp de două minute, de două ori pe zi (neapărat o dată trebuie să fie înainte de somn).

Periajul pentru cei mici

Părinții ar trebui să folosească o cantitate foarte mică de pastă de dinți cu fluor pentru a peria cu blândețe dinții copilului imediat ce aceștia apar. Această cantitate trebuie mărită odată ce acesta ajunge la vârsta de 3-6 ani (de dimensiunea unei boabe de mazăre).

Dimensiunea periuței de dinți

Copiii sunt mici, așa că este necesară o periuță de dinți prietenoasă pentru ei.

  • Încurajează-ți copilul să-și numere dinții și să-i perieze în ordine pentru a nu rata niciunul! Periuțele de dinți ar trebui înlocuite periodic (o periuță care are 3 luni este cu 30% mai puțin eficientă comparativ cu una nouă).
  • Asigură-te că este destul de blând în timpul periajului pentru a nu fi afectată gingia
  • Încurajează-l să nu mai clătească la final deoarece pasta de dinți continuă să acționeze câteva ore după periaj.

Periajul este distractiv

Poți face periajul amuzant: cântă-i o melodie sau ascultați melodia preferată împreună. Există chiar și aplicații pentru a face periajul distractiv. Implică-te în această activitate a copilului cel puțin până la vârsta de 7 ani!

Prima vizită la medicul stomatolog

Vizitele periodice la dentist sunt vitale și nu este niciodată prea devreme pentru prima vizită a copilului! Ideal, aceasta ar trebui programată de la apariția primului dinte.

Nu uita să fii mereu sincer cu doctorul! În cazul în care copilul tău are probleme de sănătate, anuță medicul pentru a pregăti spațiul corespunzător. Fi pozitiv în legătura cu vizita la dentist! De multe ori se întâmplă ca anxietatea părintelui să îi fie transmisă celui mic.

Toată lumea are de câștigat când dinții și gingiile sunt sănătoși! Întreabă-ți dentistul cum îți poți ajuta copilul să aibă o igienă corespunzătoare.

SURSA


Pentru detalii și programări adresează-te medicilor de la Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite