Urmariti-ne

Totul despre tratamentul pentru albirea dinților la cabinet

Albirea dinților este un subiect care îi preocupă pe mulți dintre cei care au dinții pătați sau îngălbeniți din diferite cauze. Însă cea mai rapidă metodă de albire a dinților este tratamentul realizat la cabinetul medicului dentist.

Este esențial să rețineți că în ceea ce privește albirea dinților la cabinetul medicului dentist, produsul care albește este aplicat direct pe dinți. Aceste produse pot fi folosite în combinație cu o sursă de căldură, o lumină specială sau un tip de laser.

Rezultatele se pot vedea într-o singură sesiune de tratament, de 30 până la 60 de minute. Însă mai trebuie să rețineți un lucru: pentru a obține rezultate foarte bune, de regulă sunt necesare mai multe ședințe de tratament de albire a dinților. Acest tip de albire este o abordare eficientă, pentru că rezultatele dramatice pot fi văzute cu ochiul liber după primul tratament.

Ce înseamnă albirea dinților?

Albirea dinților poate fi pentru unele persoane cel mai eficient mod de a obține dinți de o culoare mai deschisă, fără a se îndepărta niciun pic din suprafața dinților. Cu alte cuvinte, nuanța actuală a dinților poate să devină una mai deschisă.

În esență, trebuie să rețineți că albirea dinților implică înălbirea lor cu un ingredient activ, pentru a-i face să arate mai albi, cu câteva nuanțe mai deschiși la culoare. Procedura poate să facă nuanța actuală a dinților cu câteva nuanțe mai albă. Înainte de a alege acest tratament, este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră dentist.

Cauzele dinților pătați

Dinții noștri sunt diferiți și foarte puține persoane au dinți de un alb strălucitor. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, dinții se pot decolora, așa că o variantă pe care o puteți lua în considerare este albirea dinților la cabinetul medicului dentist.

Suprafața dinților poate fi pătată din mai multe cauze, începând de la anumite alimente și băuturi, ca de exemplu ceaiul, cafeaua, vinul roșu și coacăzele negre. Și fumatul este o cauză a dinților pătați. Pe de altă parte, și tartrul poate afecta culoarea dinților, iar unii pacienți au pete sub suprafața dinților, lucru care poate fi cauzat de folosirea anumitor antibiotice.

Ce implică procedura de albire a dinților?

Albirea profesională a dinților este cea mai folosită metodă pentru a modifica culoarea acestora. Medicul dentist care se ocupă de cazul dumneavoastră va putea să vă spună dacă sunteți eligibil/ă pentru un astfel de tratament și vă va superviza albirea dinților în cazul în care acest tratament vă este indicat.

Mai întâi, medicul dentist va aplica un strat protector sau un gel pe gingii, pentru a le proteja de substanțele folosite în următoarele etape. Apoi medicul dentist va aplica produsul de albire pe dinții dumneavoastră, folosind o unealtă special concepută, care se va potrivi în gura dumneavoastră întocmai ca o gutieră dentară. Ingredientul activ din produsul folosit este, de regulă, peroxidul de hidrogen ori o substanță numită peroxidul de carbamid. Astfel, pe măsură ce ingredientul activ se descompune, oxigenul din el pătrunde în smalțul dintelui, iar culoarea dintelui devine tot mai deschisă, tot mai albă.

Cine efectuează procedura de albire a dinților?

Albirea dinților este totuși o formă de tratament dentar, așa că ar trebui efectuată de un medic dentist sau de un alt profesionist din domeniul medicinei dentare. Există și kit-uri de albire a dinților, pe care le puteți încerca acasă, însă acestea pot să aibă anumite riscuri.

Cât durează efectele albirii dinților?

Albirea dinților nu este permanentă. Pacienții care continuă să își expună dinții la alimente și băuturi care pot colora smalțul pot vedea că în timp, albul dinților începe să se estompeze, puțin câte puțin, de la o lună la alta.

Gradul de albire a dinților va varia de la o persoană la alta, în funcție de starea în care se află dinții, de cât de pătați sau decolorați sunt aceștia și de tipul de sistem de înălbire pe care îl folosește medicul dentist.

În ce situații nu este recomandată albirea dinților

Vârsta prea mică – Albirea dinților la dentist nu este recomandată copiilor cu vârsta sub 16 ani, deoarece nervul dintelui este mărit până la această vârstă. Prin procedura de înălbire a dinților la această vârstă ar utea irita pulpa dentară sau ar putea să o facă mai sensibilă.

Sarcina – Albirea dinților nu este recomandată la femeile însărcinate ori la cele care alăptează.

Dinți sensibili – Persoanele cu dinți și gingii sensibile, cele cu retracție gingivală sau pacienții cu reparații dentare incomplete ar trebui să se consulte cu medicul dentist înainte de a folosi un sistem de albire a dinților la cabinetul dentar.

Alergiile – Orice persoană care este alergică la peroxid (agentul de înălbire) nu ar trebui să folosească procedura de albire a dinților cu acest ingredient.

Boli parodontale, smalțul dinților deteriorat, carii și rădăcini dentare expuse – Persoanele cu aceste condiții, cu o formă de boală parodontală sau cu smalțul dinților deteriorat nu sunt sfătuite să apeleze la o procedură de albire a dinților. Cariile trebuie tratate înainte de a apela la orice procedură de albire a dinților.

Plombe, coroane dentare și alte lucrări dentare – Este important să rețineți că plombele colorate și materialele folosite în lucrările dentare, coroane, punți și altele nu se vor albi.

Bine de știut!

Fumătorii trebuie să fie conștienți de faptul că în cazul lor, rezultatele tratamentului de albire a dinților va avea rezultate limitate dacă nu se vor abține de la fumat, mai ales în timpul procesului de albire.

Avantajele sunt clare când tratamentul are loc la cabinet

Metodele de albire a dinților acasă nu sunt la fel cu tratamentul de albire efectuat de un medic dentist cu experiență. Așa că este bine să cunoașteți diferențele. În cabinetul medicului dentist, produsele de albire a dinților aplicate în mod profesional conțin peroxid de hidrogen în concentrații mai mari decât cele ale produselor care se eliberează fără prescripție medicală, în farmacii. Acestea din urmă au un agent de înălbire cu un conținut mai scăzut de peroxid de carbamidă.

În plus, la cabinet măsurile de protecție sunt sporite. În cabinet, medicul dentist vă va aplica fie un gel pe țesutul gingival, fie va folosi un scut de cauciuc, care alunecă peste dinți, înainte de tratamentul de albire, pentru a proteja gingiile de efectele agentului de înălbire. Produsele cumpărate din farmacii sau din comerț nu oferă aceste măsuri suplimentare de protecție.

 

Bibliografie:

WebMD, „Teeth Whitening and Bleaching” - https://www.webmd.com/oral-health/teeth-whitening-and-bleaching#1

The National Health Service (NHS), „Teeth whitening” - https://www.nhs.uk/live-well/healthy-body/teeth-whitening/

WebMD, „Teeth Whitening” - https://www.webmd.com/oral-health/teeth-whitening#4

 

 

Pentru detalii și programări, adresează-te medicilor de la  Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite 

Gentle Dentist DOROBANTI

+40726.773.377 |  +4031.425.0520
Str. Constantin Aricescu Nr.36, Sector 1, Bucuresti
*(Strada cu sens unic paralela cu Putul lui Zamfir si George Calinescu - Zona Dorobanti.)

Gentle Dentist UNIRII

+40723.726.125 |  +40721.773.377
Bulevardul Corneliu Coposu Nr.7, Bl. 104, Sc. 2, Ap. 47, etaj 5, (interfon 047), Bucuresti Sector 3 (Zona Unirii)

Contact

INHALOSEDARE

Stomatologie fără durere prin Inhalosedare. Transformă anxietatea dentară într-o stare calmă și relaxantă

Mai mult

STOMATOLOGIE COPII

Stomatologie laser pentru copii fără durere și fără sângerare. Medici pedodonți și ortodonți specializați.

Mai mult

LASER STOMATOLOGIC

Tratamente laser fără freză, fără anestezie sau durere pentru copii si adulti. Elimină vibrațiile, zgomotul, mirosul și presiunea asociate turbinei stomatologice!

Mai mult

BIOSTIMULARE

Biostimularea este tratamentul prin care energia luminii, emisă de laser, produce un răspuns biologic pozitiv.

Mai mult

  • 1
  • 2
  • 3