Urmariti-ne

DINȚII DE LAPTE

Primii ani de viață - ce facem cu dinții?

 

La copii, sănătatea dinților temporari este foarte importantă din mai multe puncte de vedere: pentru a avea o alimentație normală, pentru starea lui generală, dar și din punct de vedere estetic. Pentru a ne asigura de acest lucru, părinții trebuie să instituie un program temeinic de igienă orală încă de la apariția primului dințisor de lapte.

Se recomandă curățarea dinților de lapte în special seara, înainte de culcare, astfel încât resturile alimentare sau laptele să nu rămână pe suprafața lor. Acest lucru se realizează fie cu o compresă sterilă de tifon înfășurată pe deget, fie cu ajutorul unui degetar de silicon. Pe masură ce copilul crește, mama poate să folosească și periuțe de dinți adecvate vârstei ca marime și ca formă.

Primele probleme ar putea apărea în jurul vârstei de 1 an - cariile de biberon. Acestea au ca principală cauză curățarea insuficientă și ineficientă a dinților de lapte, dar și alimentația necorespunzătoare. Specialiștii în stomatologie pentru copii interzic îndulcirea laptelui sau a ceaiului. De asemenea, trebuie să aveți mare grijă cu alimentația, deoarece există formule de lapte praf care conțin zahăr.

 

Ce este caria de biberon?

  • În cazul în care nu sunt respectate regulile de igienă sau sunt ignorate, suprafața dinților frontali superiori de lapte începe să se păteze. În același timp, sunt afectați și primii molari superiori de lapte. Inițial, petele sunt gălbui, după care devin maron-negre. Dacă la început apar doar ca niște pete colorate, cu timpul devin leziuni din ce în ce mai adânci, ducând la distrucția totală a coroanei dintelui de lapte. Din cauza infecțiilor apar abcese pe gingie - urgență pedodontică.
  • În acest caz, tratamentul constă în drenarea infecțiilor și tratarea rădăcinilor restante în cazul în care acest lucru este posibil. Alternativa este extracția acestora, astfel încât să le asiguram dinților definitivi din grosimea osului maxilar o dezvoltare într-un mediu sănătos.

În concluzie, trebuie să incercăm să prevenim aceste afecțiuni care, pe lânga disconfortul dat de durere și de incapacitatea alimentării corespunzătoare, duc și la probleme estetice grave.

Până la înlocuirea dinților de lapte cu cei definitivi, echipa formată din părinți, medicul stomatolog și pediatru au un rol esențial în menținerea unei sănătăți orale corespunzătoare a copilului.

 

Pentru detalii și programări, adresează-te medicilor de la Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite.

Gentle Dentist DOROBANȚI

+40726.773.377 |  +4031.425.0520
Str. Constantin Aricescu Nr.36, Sector 1, București
*(Strada cu sens unic paralelă cu Puțul lui Zamfir și George Călinescu - Zona Dorobanți)

Gentle Dentist UNIRII

+40723.726.125 |  +40721.773.377
Bulevardul Corneliu Coposu Nr.7, Bl. 104, Sc. 2, Ap. 47, etaj 5, (interfon 047), București Sector 3 (Zona Unirii)

Contact

INHALOSEDARE

Stomatologie fără durere prin Inhalosedare. Transformă anxietatea dentară într-o stare calmă și relaxantă

Mai mult

STOMATOLOGIE COPII

Stomatologie laser pentru copii fără durere și fără sângerare. Medici pedodonți și ortodonți specializați.

Mai mult

LASER STOMATOLOGIC

Tratamente laser fără freză, fără anestezie sau durere pentru copii si adulti. Elimină vibrațiile, zgomotul, mirosul și presiunea asociate turbinei stomatologice!

Mai mult

BIOSTIMULARE

Biostimularea este tratamentul prin care energia luminii, emisă de laser, produce un răspuns biologic pozitiv.

Mai mult

  • 1
  • 2
  • 3