Urmariti-ne
 

ENDODONȚIE

Endodonția este specialitatea medicinei dentare care se ocupă cu tratarea afecțiunilor pulpare (nervul).

 

Tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dentară prezintă o inflamație ireversibilă cauzată de apariția unei carii profunde, a unui traumatism dentar sau a unei carii secundare.

Tratamentul endodontic este un tratament stomatologic predictibil ce permite păstrarea unui dinte (ce prezintă afectarea pulpară) pe arcadă în condițiile în care se pornește de la un diagnostic și un plan de tratament corect.

Cum aflu dacă am nevoie de un tratament de canal?

Dacă dintele devine sensibil la alimente sau băuturi calde sau reci, dacă apar dureri spontane, pulsații, atunci este timpul să veniți la un medic specialist.

De ce să nu optez pentru extracția dintelui?

Păstrarea dintelui menține spațiul sî împiedică migrarea celorlalți dinți, eliminând necesitatea unei punți sau a unui implant.

La ce să mă aștept?

Tratamentul de canal este executat de către medicul specialist endodont. În primul rând, medicul dentist vă va amorți gingiile cu o substanță gelatinoasă placută la gust, pentru a injecta anestezicul local.

Medicul vă va izola dintele afectat de ceilalți dinți cu o digă (o mică foaie de cauciuc, pe un cadru metalic). Diga este un element foarte important în tratamentul endodontic, ea protejând în primul rând dintele tratat de infiltrarea bacteriilor din salivă, dar și pe dumneavoastră de neplăcerile cauzate de substanțele folosite în tratarea canalelor (arsuri/gusturi neplăcute).Clinica noastră oferă tratamente de canal la cel mai înalt standard, utiliâand echipamente de ultimă generație: Microscopul LEICA Micromotor și Apex Finder Morita, Obtura 3 Max System și Elements Obturation Unit by SybronEndo.

Endodonția este una din cele mai importante etape din planul de tratament stomatologic.

Diagnosticarea și tratamentul corect al țesutului moale al dintelui (nervul) previne pierderea dinților și apariția infecțiilor/gangrenelor dentare!

Pentru detalii și programări, adresați-vă medicilor de la Advanced Gentle Dentist. 

Consultația este gratuită!


Contact


 

Endodontie

 • Microscop +

  Epoca informatiei in medicina dentara. Proiectat pentru medicii dentisti. Read More
 • Laser +

  Tratamentele stomatologice pot avea de acum o rata de succes mai mare cu 40% datorita sterilizarii canalelor cu laserul. Read More
 • Informatii +

  Ce ati vrut sa aflati despre tratamentul endodontic si v-a fost teama sa intrebati. Read More
 • 1

INHALOSEDARE


Stomatologie fara Durere prin InhaloSedare!" "Transforma anxietatea dentara intr-o stare calma si relaxata"

Mai mult

LASER STOMATOLOGIC


Fara Freza! Fara Anestezie! Fara durere! Pentru copii si adulti FARA: anestezie, vibratie, zgomot, miros si presiune asociata turbinei stomatologice!

Mai mult

 • 1
 • 2
 • 3