Estetica dentara

Informații generale

Știm că zâmbetul este unul dintre primele detalii pe care le observă cineva la o persoană abia cunoscută, iar acest detaliu poate fi unul dintre motivele pentru care le acordăm dinților o importanță atât de mare. Pe lângă faptul că este esențial să avem un zâmbet sănătos, cu dinți pe care îi îngrijim temeinic în fiecare zi, nu îi supunem unor traume și mergem periodic la igienizări (detartraj, periaj & air-flow), ne dorim să ne placă cu adevărat ceea ce vedem atunci când ne uităm în oglindă.

Estetica dentară cuprinde toate procedurile care țin de felul în care arată dinții tăi, însă componenta funcțională rămâne la fel de importantă de fiecare dată, motiv pentru care este esențial să asculți sfaturile medicului stomatolog și să discuți deschis cu el despre schimbările pe care vrei să le faci, dar și despre rezultatele pe care le aștepți. De multe ori ceea ce ți-ai putea dori poate fi nepotrivit pentru fizionomia feței tale, motiv pentru care comunicarea este cea care va face diferența în obținerea zâmbetului pe care ți-l dorești.

Estetica dentară se referă la schimbarea zâmbetului atunci când nu există alte probleme dentare care ar necesita un tratament înainte (sau toate problemele au fost deja rezolvate). Estetica este mai mult despre îmbunătățirea aspectului prin diverse metode precum:

  • fațete dentare (se aplică pe dinții frontali, cât ține zâmbetul pacientului și pot fi de un real ajutor pentru a remodela dinții care nu au aspectul dorit);
  • albire laser (cea mai rapidă metodă de albire minim-invazivă care îți poate reda albul natural al dinților într-o singură ședință);
  • gingivectomie (îndepărtarea țesutului de țesut gingival care are rolul de a expune mai mult dinții).

Stomatologia estetică a devenit din ce în ce mai căutată deoarece pacienții iau în calcul în primul rând aspectul vizual atunci când vor să-și îmbunătățească dinții. La fel de importantă rămâne însă și componenta funcțională, deci este recomandat să găsești un loc în care vei afla toate detaliile legate de tratamentul pe care urmează să-l efectuezi & cum va arăta zâmbetul tău la final. Ia în considerare faptul că este esențial să te gândești și la viitor, iar rezultatele obținute trebuie menținute de-a lungul timpului, fie că vorbim despre o igienă corespunzătoare, fie că vorbim despre vizitele periodice la cabinet & igienizări.