Urmariti-ne

FRENECTOMIA

Frenectomia laser: Sigilare minimă, recuperare rapidă, nu necesită sutură!

Caz: frenul buzei superioare este inserat prea jos


La unele persoane, porțiunea de mucoasă care unește buza cu gingia superioară (frenul buzei), se află foarte jos pe gingie, uneori făcând corp comun cu o porțiune de pe cerul gurii denumită papilă incisivă.

Această structură are în profunzime o consistență foarte densă, care împiedică incisivii centrali să se apropie – rezultatul este diastema sau strungăreața, care, deși este uneori privită cu simpatie, este inestetică și poate strica efectiv aspectul unei persoane.

Această problemă se poate rezolva relativ ușor, prin terapia combinată ortodontic-chirurgicală (aparat dentar și o etapă chirurgicală de plastie a frenului care se realizează după aplicarea aparatului și după începerea apropierii dinților).

Frenectomia (îndepărtarea frenului) sau frenoplastia (ajustarea chirurgicală a acestuia) se poate realiza clasic, prin incizie, sau, varianta preferată în clinicile noastre, cu ajutorul laserului, care conferă multiple beneficii (sângerare minimă, perioadă de recuperare extrem de scurtă: 1-2 zile).

Procedura se realizează sub anestezie locală, durează doar câteva minute, iar rezultatul este definitiv – frenul, odată remodelat, nu mai revine la forma inițială.

Atenție!

Pentru ca strungăreața să dispară pentru totdeauna în urma terapiei ortodontice, frenectomia este obligatorie, dar nu suficientă. 

Deoarece în profunzimea osului mai pot persista fibre care tind să separe incisivii, aceștia trebuie menținuți alipiți cu un retainer colat (o sârmuliță specială, lipită pe interiorul acestora, complet invizibil din exterior). Acest retainer trebuie menținut pe o perioadă nedeterminată, în caz contrar existând riscul redeschiderii spațiului interdentar.

Pentru detalii și programări, adresați-vă medicilor de la Advanced Gentle Dentist. 

Consultația este gratuită!


Contact


Brosura Ortodontie

INHALOSEDARE


Stomatologie fara Durere prin InhaloSedare!" "Transforma anxietatea dentara intr-o stare calma si relaxata"

Mai mult

STOMATOLOGIE COPII


Stomatologie laser copii fara durere, fara sangerare. Medici pedodonti si ortodonti specializati

Mai mult

LASER STOMATOLOGIC


Fara Freza! Fara Anestezie! Fara durere! Pentru copii si adulti FARA: anestezie, vibratie, zgomot, miros si presiune asociata turbinei stomatologice!

Mai mult

  • 1
  • 2
  • 3