Urmariti-ne

FRENECTOMIA

Frenectomia laser: Sigilare minimă, recuperare rapidă, nu necesită sutură!

 

La unele persoane, porțiunea de mucoasă care unește buza cu gingia superioară (frenul buzei), se află foarte jos pe gingie, uneori făcând corp comun cu o porțiune de pe cerul gurii denumită papilă incisivă.

Această structură are în profunzime o consistență foarte densă, care împiedică incisivii centrali să se apropie – rezultatul este diastema sau strungăreața, care, deși este uneori privită cu simpatie, este inestetică și poate strica efectiv aspectul unei persoane.

Această problemă se poate rezolva relativ ușor, prin terapia combinată ortodontic-chirurgicală (aparat dentar și o etapă chirurgicală de plastie a frenului care se realizează după aplicarea aparatului și după începerea apropierii dinților).

Frenectomia (îndepărtarea frenului) sau frenoplastia (ajustarea chirurgicală a acestuia) se poate realiza clasic, prin incizie cu bisturiul, sau, varianta preferată în clinicile noastre, cu ajutorul laserului, care conferă multiple beneficii (sângerare minimă, perioadă de recuperare extrem de scurtă: 1-2 zile).

Procedura se realizează sub anestezie locală, durează doar câteva minute, iar rezultatul este definitiv – frenul, odată remodelat, nu mai revine la forma inițială.

 

Observație

Pentru ca strungăreața să dispară pentru totdeauna în urma terapiei ortodontice, frenectomia este obligatorie, dar nu suficientă.

Deoarece în profunzimea osului mai pot persista fibre care tind să separe incisivii, aceștia trebuie menținuți alipiți cu un retainer colat (o sârmuliță specială, lipită pe interiorul acestora, complet invizibil din exterior). Acest retainer trebuie menținut pe o perioadă nedeterminată, în caz contrar existând riscul redeschiderii spațiului interdentar.

 


Caz: frenul buzei superioare este inserat prea jos

 

Pentru detalii și programări, adresează-te medicilor de la Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite.

Gentle Dentist DOROBANȚI

+40726.773.377 |  +4031.425.0520
Str. Constantin Aricescu Nr.36, Sector 1, București
*(Strada cu sens unic paralelă cu Puțul lui Zamfir și George Călinescu - Zona Dorobanți)

Gentle Dentist UNIRII

+40723.726.125 |  +40721.773.377
Bulevardul Corneliu Coposu Nr.7, Bl. 104, Sc. 2, Ap. 47, etaj 5, (interfon 047), București Sector 3 (Zona Unirii)

Contact

Brosura Ortodontie

INHALOSEDARE

Stomatologie fără durere prin Inhalosedare. Transformă anxietatea dentară într-o stare calmă și relaxantă

Mai mult

STOMATOLOGIE COPII

Stomatologie laser pentru copii fără durere și fără sângerare. Medici pedodonți și ortodonți specializați.

Mai mult

LASER STOMATOLOGIC

Tratamente laser fără freză, fără anestezie sau durere pentru copii si adulti. Elimină vibrațiile, zgomotul, mirosul și presiunea asociate turbinei stomatologice!

Mai mult

  • 1
  • 2
  • 3