Urmariti-ne

PARODONTOMETRIA

Parodontometria este o manoperă necesară în cazul pacienților ce prezintă gingii inflamate ce sângerează la atingere, dar și a celor ce prezintă mobilitate dentară. Aceasta trebuie să fie efectuată după un detartraj profesional pentru o precizie cât mai mare.

 

Specifice bolii parodontale sunt pungile parodontale, mobilitatea dentară și retracțiile gingivale. Pentru a aprecia severitatea bolii parodontale, medicul va completa o fișă de parodontometrie în care va consemna gradul de mobilitate al dinților, dar și dimensiunile pungilor parodontale (numărul de milimetri măsurați între marginea gingivală și cel mai adânc punct al pungii). Astfel, o adâncime de 3-5 mm reprezintă o îmbolnăvire moderată, pe când una de 6 mm sau mai mare evidențiază o îmbolnăvire majoră.

Pentru detectarea prezenței, configurației și adâncimii pungilor parodontale, medicul parodontolog va folosi sonda parodontală, un instrument gradat cu vârf bont (neascuțit), care odată introdus în șanțul gingival va permite stabilirea gradului de afectare parodontală. Palparea cu sonda este în general netraumatică, însă pentru un confort sporit se poate realiza anestezie topică/locală.

Evoluția bolii parodontale se apreciază prin măsurarea pungilor parodontale și evaluarea mobilității dentare. Acesta este motivul pentru care se recomandă ca parodontometria să se realizeze atât inainte, cât și în cursul tratamentului parodontal (antimicrobian și chirurgical).

 

Pentru detalii și programări, adresează-te medicilor de la Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite.

Gentle Dentist DOROBANȚI

+40726.773.377 |  +4031.425.0520
Str. Constantin Aricescu Nr.36, Sector 1, București
*(Strada cu sens unic paralelă cu Puțul lui Zamfir și George Călinescu - Zona Dorobanți)

Gentle Dentist UNIRII

+40723.726.125 |  +40721.773.377
Bulevardul Corneliu Coposu Nr.7, Bl. 104, Sc. 2, Ap. 47, etaj 5, (interfon 047), București Sector 3 (Zona Unirii)

Contact

Brosura Parodontologie

  • 1
  • 2
  • 3