Gingivectomie

Informații generale

Cu toții ne dorim un zâmbet perfect, de care să fim mândri zi de zi. De multe ori, un zâmbet gingival ne poate strica înfățișarea. Din cauza acestor gingii crescute excesiv pe dinți, dinții par mult mai mici decât sunt și au un aspect neplăcut.

Cine are nevoie de gingivectomie?

Una dintre cauzele creșterii anormale de gingie este purtarea aparatului dentar sau lipsa unei igiene corespunzătoare. Pentru a-ți putea peria corect dinții, dar și pentru a se desfășura corect tratamentul ortodontic, este necesară gingivectomia – prin intermediul ei se va elimina excesul de gingie, iar zâmbetul tău va arăta mult mai bine.

Cum se realizează gingivectomia?

Procedura clasică de îndepărtare a surplusului de gingie se realizează cu bisturiul și poate fi destul de neplăcută pentru tine, însă cu ajutorul laserului acest lucru este posibil într-un mod rapid, eficient și confortabil cu ajutorul laserului.

Gingivectomia realizată cu laserul nu implică niciun fel de sângerare, iar de multe ori este necesară utilizarea unei cantități mici de anstezic (sau chiar deloc). Așadar, în cadrul unei singure vizite în cabinet se poate realiza această procedură pe mai mulți dinți, iar tu îți poti relua activitatea imediat ce ai plecat din cabinet.

Vindecarea

La câteva ore după intervenție:

Vei putea pleca acasă imediat după finalizarea intervenției deoarece se va utiliza doar anestezie locală, în funcție de necesitate. Este posibil ca datorită anesteziei să nu simți absolut nimic, însă odată ce începe să dispară amorțeala poți simți un mic disconfort sau durere, însă nimic îngrijorător ce nu ar putea fi diminuat cu ajutorul unui medicament pentru durere ce se eliberează fără prescripție medicală.

În următoarele zile:

În funcție de cât de mulți dinți au fost tratați, este posibil să se recomande consumul alimentelor moi, astfel încât să poți împiedica apariția unor iritații ale gingiei pe parcursul procesului de vindecare. Evită mâncărurile picante și orice băutură acidulată.

Orice urmă de durere sau disconfort ar trebui să dispară în maximum o săptămână, iar apoi îți poți relua obiceiurile obișnuite de alimentație. Nu uita de igiena dentară – periajul de 2 ori pe zi, alături de folosirea aței dentare.

Pentru a vedea cât de ușor se realizează această procedură poți urmări filmulețul de mai jos: