Cabinet stomatologic laser

GentleDentist îți prezintă o alternativă benefică pentru adulți și copii: cele mai comune proceduri pot fi acum realizate într-un mod minim invaziv. Laserul reduce timpul petrecut în cabinetul stomatologic, înlocuind freza, turbina și bisturiul în majoritatea situațiilor.

Tratamentul este mult mai rapid, vindecarea durează mai puțin, iar majoritatea procedurilor necesită mai puțină anestezie (sau chiar deloc în unele cazuri), ceea ce face întreaga experiență mult mai confortabilă pentru pacient. Laserul combină apa și aerul pentru utilizarea stomatologică în condiții de siguranță. Acesta pulverizează apă încontinuu, dintele fiind în permanență hidratat. Astfel, căldura este prevenită, iar tu ai parte de o experiență fără durere.

Ce proceduri putem efectua în clinicile noastre cu ajutorul laserelor?

  • Tratamentul minim-invaziv al cariilor fără sunetul, vibrația sau presiunea specifice frezei, cu mai puțină anestezie.
  • Albire dentară într-o singură ședință, cu sensibilitate redusă și o culoare naturală a dinților.
  • Gingivectomie & gingivoplastie – îndepărtarea unei părți a gingiei din jurul unuia sau a mai multor dinți, respectiv corectarea formei și a poziției gingiilor minim-invaziv, fără sângerare.
  • Frenectomie – de multe ori fără sângerare, cu o vindecare mai rapidă decât în cazul metodelor tradiționale în care frenul se tăia cu bisturiul/foarfeca. Această procedură se recomandă atunci când există un fren al buzei foarte voluminos, aflat aproape de zona incisivilor superiori sau inferiori, atunci când problema este una ortodontică sau masticație ineficientă.
  • Biostimulare – pentru a grăbi vindecarea țesuturilor afectate în timpul diverselor tratamente și pentru a reduce durerea (de exemplu după activările periodice în cazul purtătorilor de aparate ortodontice fixe, herpes oral, afte bucale etc.).
  • Tratamentul parodontozei – pentru tratarea infecției, a țesutului necrozat, a germenilor anaerobi și a elementelor înconjurătoare compromițătoare. Aceasta este o alternativă extrem de eficientă și confortabilă în comparație cu procedurile chirurgicale clasice. Laserul ucide bacteriile din pungile parodontale, timpul de recuperare este mai scurt, iar structura sănătoasă a dintelui rămâne intactă.
  • Decontaminarea canalelor în tratamentul endodontic. 
  • Gestionarea periimplantitei pentru a lăsa gingia, osul și suprafața implantului curate.
  • Inserarea implanturilor pentru dezinfecția neoalveolei, sângerare minimă & vindecare mai rapidă.
  • Extracții dentare cu o cantitate mai mică de anestezie & vindecare mai rapidă.