Aparat dentar Invisalign

Ce este Invisalign?

Invisalign este o metodă de tratament ce are ca scop îndreptarea dinților evitând complet utilizarea brackeților clasici. Aceasta este ideală pentru adulții & adolescenții care nu sunt dispuși să poarte un aparat clasic cu brackeți, iar imaginea și confortul sunt importante pentru ei. Acestă soluție constă într-un set de gutiere ortodontice concepute special pentru fiecare pacient în parte, gutiere ce au rolul de a repoziționa treptat dinții.

Aceste gutiere sunt confecționate dintr-un tip de plastic fără BPA și sunt considerate de majoritatea pacienților o variantă mult mai comodă decât aparatele ortotontice clasice, cu brackeți.

Unul dintre motivele principale pentru care acest timp de tratament reprezintă o alegere foarte bună este confortul oferit în timpul purtării. În ciuda faptului că dinții se vor repoziționa treptat și vei simți un oarecare disconfort normal, presiunea pe care o simți pe dinți se va diminua gradual, după primele zile de purtare a fiecărui set de gutiere.

De reținut este faptul că acest tip de tratament nu va fi la fel de eficient ca un aparat ortodontic fix deoarece aceste gutiere nu au aceeași forță cu ajutorul căreia se face deplasarea, așadar este posibil ca tratamentul să fie puțin mai lung. De asemenea, atunci când cazul este unul complex medicul ortodont îți va recomanda întotdeauna cea mai bună soluție pentru tine, iar aceasta s-ar putea să nu fie una.

Cât durează tratamentul cu Invisalign?

Timpul necesar pentru purtarea gutierelor ortodontice depinde de fiecare caz în parte, în fucție de anumiți factori precum vârstă și nevoile personale. Însă imediat după ce se va realiza scanarea și vor fi gata estimările în urma planului de tratament, te vom anunța care ar fi timpul necesar de purtare.

Care sunt avantajele?

Gutierele Invisalign s-au făcut remarcate și plăcute încă din primele momente în care au fost disponibile pentru pacienți, în special pentru adulții care nu voiau să poarte un aparat vizibil sau să renunțe la anumite obiceiuri alimentare. Așadar, dintre cele mai importante avantaje ale acestui sistem cu gutiere amintim:

  • sunt complet transparente, subțiri & ușor de acceptat;
  • sunt aproape invizibile, iar majoritatea oamenilor din jur nu le vor observa;
  • nu este nevoie de brackeți metalici sau sârme în timpul tratamentului ortodontic.

Igiena dentară este ușor de menținut: se pot scoate atunci când consumăm alimente, iar după ce ne spălăm pe dinți le punem la loc

Pentru cine este potrivit acest tratament?

Adolescenți: acest tip de aparat este ideal pentru adolescenți deoarece este cel mai puțin vizibil, cu rezultate excelente și confort în timpul purtării.

Adulți: din ce în ce mai mulți adulți își doresc să-și îndrepte dinții și să se ocupe de sănătatea dinților; această variantă este ideală datorită ușurinței cu care acesta poate fi îndepărtat, dar și datorită faptului că este aproape invizibil.