Urmariti-ne

FRENECTOMIE LASER PENTRU COPII

În cazul chirurgiei țesutului moale, cea mai frecventă indicație în cazul copiilor o reprezintă frenectomia.

 

 

Frenurile sunt inserții ale musculaturii oro-labiale și le putem găsi atât la nivelul buzei superioare, cât și la nivelul feței dorsale a limbii.

 

Frenectomia linguală

Există situații în care inserția frenului labial superior afectează poziția dinților frontali. Dacă frenul este inserat pe creastă sau la nivelul papilei interincisive, determină diastema (spațiul inestetic dintre cei doi incisivi frontali superiori). În această situație se practică frenectomia = rezecția frenului.

Această intervenție se poate realiza clasic, respectiv cu bisturiul sau cu foarfeca și necesită fire de sutura, fiind o intervenție sângerândă. De asemenea, necesită injectarea unei cantități considerabile de anestezic și o perioadă lungă de vindecare. Astfel, intervenția poate fi una stresantă atât pentru copil, cât și pentru părinți. În clinicile noastre această procedură se realizează cu laserul, toate aceste probleme fiind eliminate.

 

Frenectomia labială

Inserția frenului labial poate genera la rândul ei probleme în ceea ce privește alimentarea sugarului, fiind una din cauzele pentru care acesta nu se hrănește la sân.

Pentru copiii mai mari poate fi un impediment în fonație (dă tulburări în pronunțarea anumitor sunete) și, de asemenea, generează tuburări în realizarea autocurățirii la nivelul grupului de dinți posterior (limba nu are suficientă mobilitate pentru a realiza funcția de autocurățire, fapt ce conduce la o carioactivitate ridicată la nivelul dinților posteriori).

 

Pentru oricare dintre aceste două tulburări se recomandă vizita la medicul stomatolog pedodont (indiferent de vârsta copilului), iar daca diagnosticul este confirmat se poate realiza frenectomia. Și de această dată laserul este soluția optimă pentru cei mici.

 

Care sunt avantajele laserului?

  • Se elimină în mare parte necesitatea injectării de anestezic (se poate realiza și cu anestezie topică)
  • Se elimină firele de sutură deoarece laserul poate asigura o hemostază perfectă
  • Perioada de vindecare este mult mai scurtă
  • Disconfortul copilului este mult diminuat

Laserul reprezintă cea mai modernă metodă de terapie în stomatologie. Este minim invaziv, respectă integritatea țesuturilor, este mult mai ușor de acceptat de câtre copii și perioadele de vindecare sunt mult mai scurte și mai ușoare pentru cei mici.

 

Pentru detalii și programări, adresează-te medicilor de la Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite.

Gentle Dentist DOROBANȚI

+40726.773.377 |  +4031.425.0520
Str. Constantin Aricescu Nr.36, Sector 1, București
*(Strada cu sens unic paralelă cu Puțul lui Zamfir și George Călinescu - Zona Dorobanți)

Gentle Dentist UNIRII

+40723.726.125 |  +40721.773.377
Bulevardul Corneliu Coposu Nr.7, Bl. 104, Sc. 2, Ap. 47, etaj 5, (interfon 047), București Sector 3 (Zona Unirii)

Contact

CARII LASER

Tehnologia laser elimină de cele mai multe ori necesitatea administrării de anestezic prin injectare, nu generează nici zgomotul specific frezei, vibrația sau presiunea pe dinte.

Mai mult

SIGILARI

Sigilarea dentară este o metodă inovatoare, non-invazivă, de prevenire a cariilor. Sigilarea dinților este recomandată copiilor începând cu vârsta de 6 ani, cu condiția ca dinții respectivi să nu fi fost afectați de carii.

Mai mult

FLUORIZAREA

Fluorizarea este una dintre principalele metode de prevenire a cariilor la copii.

Mai mult

INHALOSEDARE

Stomatologie fără durere prin Inhalosedare. Transformă anxietatea dentară într-o stare calmă și relaxantă

Mai mult

  • 1
  • 2
  • 3