Tratament carii laser

Informații generale

Ideea de stomatologie poate reprezenta o teamă foarte mare pentru copii, devenind de multe ori anxioși și necooperanți în timpul tratamentului. Acest lucru duce la o procedură mai îndelungată, dificilă, iar teama celui mic va fi din ce în ce mai mare cu fiecare vizită la medicul stomatolog.

De cele mai multe ori aceștia sunt speriați de ideea de anestezie și de orice ac ar vedea, de sunetul pe care îl produce freza și, mai ales, de durerea asociată presiunii și vibrației pe care o simt. Toți acești factori au un efect de lungă durată asupra lor, iar dacă se vor teme de vizita la dentist încă de la o vârstă fragedă, cu atât mai dificil va fi pentru ei să-și învingă această teama de-a lungul vieții.

Cea mai des întâlnită procedură în cazul copiilor o reprezintă tratarea cariei dentare. Fie că vorbim despre dinții de lapte sau cei definitivi, cariile pot apărea pe parcurs și au nevoie de tratament pentru a împiedica afectarea mai gravă a dintelui expus. În mod tradițional, acest tratament se realizează cu ajutorul frezei dentare, însă în clinicile noastre dispunem de un instrument care ne ajută să eliminăm aceste temeri: LASERUL.

Waterlase este cea mai avansată tehnologie stomatologică laser disponibilă astăzi în lume, care folosește energia laserului și a apei pentru un tratament stomatologic cât mai blând, eliminând factorii de anxietate (sunetul frezei și durerea asociată presiunii, vibrației & efectul termic).

Care sunt beneficiile laserului în tratarea cariilor?

  • Nu generează sunetul, vibrația sau presiunea specifice frezei.
  • Elimină de cele mai multe ori necesitatea administrării de anestezie prin injectare.
  • Copiii acceptă acest tratament mult mai ușor și sunt de multe ori chiar curioși să-l încerce.
  • Este minim invaziv: laserul va îndepărta doar țesutul afectat precis și rapid, iar țesutul sănătos va rămâne intact.
  • Parametri se pot regla în funcție de pragul de sensibilitate al fiecărui pacient.
  • Cavitatea va fi perfect decontaminată, astfel riscul de recidivă va fi mult mai scăzut

Caria dentară prezintă foarte multe bacterii agresive care, la nivel microscopic, pot fi descoperite în urma curățării cu freza. Aceste bacterii rămase produc carii recidivate sub plombe. Laserul ne permite ca după îndepărtarea cariei să realizăm o plombă pe un mediu steril. Cavitatea rezultată în urma utilizării laserului oferă o adeziune (prindere) mai bună a materialului de plombă, prin crearea de microretenții în smalț și în dentină.

Laserul Waterlase pe care noi îl utilizăm reprezintă cea mai avansată tehnologie laser disponibilă astăzi în lume și folosește energia laserului, a aerului și a apei pentru a oferi un tratament cât mai blând și mai ușor de suportat pentru copii, dar și pentru adulți.

Echipa de medici pedodonți #GENTLE

Dr. Luiza Luca

Medic Pedodont

Dr. Andreea Ion (Mihai)

Medic Pedodont

Dr. Laura Neaga

Medic Pedodont