Care sunt cauzele dinților pătați?

in Blog, Cele mai citite noiembrie 8, 2016

Atunci când salutăm pe cineva și zâmbim, cei din jur ne pot vedea zâmbetul strălucitor și alb. Însă ce se întâmplă atunci când dinții tăi nu sunt atât de albi?

Ai putea crede că dinții au o altă culoare din cauza igienei orale deficitare, însă acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Deși poate fi asta o cauză, este doar una dintre multe altele. Dinții tăi se pot decolora din cauza alimentelor și a băuturilor pe care le consumi, a obiceiurilor nesănătoase sau a trecerii timpului, printre alte motive.

Dinții tăi se pot păta din cauza cafelei, a ceaiului negru, a produselor cola sau a vinului. Dacă le consumi rar, periajul imediat după poate îndepărta majoritatea agenților de colorare. Însă după consumarea acestor băuturi în mod constant de-a lungul timpului, cu perioade mai lungi înainte de periaj, agenții de colorare pot fi absorbiți sub suprafața dintelui, creând decolorarea. Sunt însă și alte substanțe care pot provoca pete, cum ar fi unele antibiotice. Acest lucru înseamnă că până și cei care își periază frecvent dinții pot să aibă dinții pătați.

Înseamnă acest lucru că trebuie să stai toată viața cu dinții mai puțin albi? Nu neapărat!

Ce poți face?

Ai aici câteva sfaturi pentru a te ajuta să reduci la minimum sau să previ apariția dinților colorați și de a-ți menține o igienă orală excelentă în același timp:

  • Ai grijă ce mănânci:așa cum am menționat mai devreme, ceaiul negru, cafeaua, cola și vinul roșu îți pot colora dinții, dar și alte alimente pot face acest lucru. De asemenea, atunci când există o cantitate accelerată de flour în apa curentă, apa potabilă de la robinet poate cauza pete maronii. Încearcă să consumi acest tip de alimente și băuturi cu moderație și să îți periezi dinții cât de des poți după consumare.
  • Adoptă o dietă echilibrată:cel mai bun mod de a-ți păstra dinții sănătoși este printr-o dietă sănătoasă. Acest lucru îți va menține gingiile și dinții sănătoși.
  • Periază-ți dinții după masă:periajul dinților elimină particulele alimentare, placa și tartrul dinților, putând elimina la fel de bine și petele. Periază-ți dinții după ce comsumi alimente sau băuturi care îți pătează dinții pentru a-i păstra cât mai albi.
  • Renunță la fumat:un alt factor important în decolorarea dinților este fumatul, incluzând aici țigările, trabucurile, piele și tutunul de mestecat. Utilizarea consecventă și prelungită a acestora poate îngălbeni dinții.
  • Programează o ALBIRE:în ciuda eforturilor tale, dinții pot fi deja pătați. Pentru „a întoarce timpul înapoi”, apelează la un medic profesionist și optează pentru o albire laser!
  • Programează-ți o consultație:cel mai important mod prin care îți poți menține dinții albi este vizita la stomatolog. Acest lucru nu îți menține numai sănătatea dinților, dar medicul îți poate recomanda metode suplimentare.

Zâmbetul frumos ne face și ziua mai plăcută. Și tu poți avea un astfel de zâmbet prin minimizarea sau eliminarea petelor care pot apărea, urmând sfaturile de mai sus!

SURSA


Pentru detalii și programări adresează-te medicilor de la Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite