De ce reprezintă o problemă sângerarea gingiilor?

in Afectiuni, Blog, Cele mai citite octombrie 26, 2016

Atunci când ne spălăm pe dinți și clătim nu trebuie să vedem cele 50 de umbre ale roșului în chiuvetă! Chiar dacă poate părea că o cantitate mică de sânge nu reprezintă mare lucru, acest lucru nu este adevărat!

Gingiile care sângerează constant pot fi un semn pentru o boală numită gingivită. Fără un tratament corespunzător, aceasta poate avea consecințe serioase, incluzând pierderea dinților și retragerea gingiilor.

Pentru a ajuta la prevenirea bolilor gingivale este important să ne periem cu o periuță moale și să folosim ața dentară în fiecare zi pentru a îndepărta bacteriile dăunătoare.

Alte câteva moduri în care poți ține sângerările la distanță sunt:

  • Evitarea tutunului
  • Examinarea medicamentele prescrise cu medicul stomatolog
  • Folosirea unui duș bucal
  • Perierea corectă a dinților și folosirea corectă a aței dentare
  • Folosirea apei de gură (fără alcool)
  • Menținerea unei diete sănătoase

Academia Americană de Parodontologie recomandă, de asemenea, și o verificare parodontală anuală. Dacă sângerarea este depistată din timp, aceasta poate fi controlată cu o bună igienă dentară acasă, alături de igienizări profesionale regulate. Formele mai severe de gingivită și parodontoză pot fi și ele tratate cu succes în cabinetul stomatologic, dar necesită o atenție mult mai mare.

Cum tratam noi afecțiunile parodontale?

Laserul pentru chirurgie minim invazivă este recomandat pentru tratarea bolilor gingivale. Laserul WaterLase iPlus utilizat în cabinetele noastre are un protocol special care combină energia laserului cu apa pentru a ajuta la curățarea, decontaminarea și vindecarea gingiilor afectate. Un mare beneficiu al acestei tehnici este reprezentat de o umflare mult mai mică post-operatorie și o experiență mult mai plăcută pentru tine!

SURSA


Pentru detalii și programări adresează-te medicilor de la Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite