De ce să alegeți un dentist cu certificare laser pentru tratamentul ortodontic al adolescenților

in Blog, Sfaturi Pacienti aprilie 4, 2016

Nimic nu evocă vacanța mare mai mult ca un zâmbet cu backeturi. Dacă ai un copil adolescent care are nevoie de tratament ortodontic, sau dacă tu urmezi un astfel de tratament, ia în considerare beneficiile pe care le aduce laserul.

Ce poate face laserul?

Unele lasere dentare sunt destinate dinților și osului (țesuturi dure), pe când altele se folosesc pentru țesuturile moi. Medicii ortodonți realizează cu laserele pentru țesuturi moi diverse proceduri menite să asigure confortul adolescentului pe perioada purtării aparatului.

Iată câteva dintre beneficiile stomatologiei asistate laser:

 Vindecare mai rapidă

În jurul backeților pot apărea uneori leziuni orale, care sunt foarte dureroase. Laserul poate ajuta la desensibilizarea zonei afectate și poate accelera procesul de vindecare.

Poziționare precisă

Laserul poate fi folosit pentru a scurta inserțiile musculare dintre buze și gingii care ar putea afecta pozitia dinților. Laserul este precis, astfel încât țesuturile adiacente rămân intacte.

Remodelarea gingiilor

Denumită gingivoplastie sau gingivectomie, procedura îmbunătățește aspectul estetic al dinților frontali. Uneori, după alinierea dentară, nivelul gingiilor este neuniform, iar laserul poate armoniza înălțimea gingiilor pentru un aspect mai frumos.

De asemenea, în cazul dinților care sunt acoperiți de gingie în exces, iar poziționarea brackeților este dificilă, laserul poate înlătura rapid surplusul de țesut și poate scurta timpul de tratament.

Igienă mai bună

In condițiile unei igiene defectuoase se formează țesut gingival excedentar, iar curățarea dinților poate fi dificilă. Stomatologul poate folosi laserul pentru a îndepărta acest țesut și pentru a ușura igienizarea.

Managementul durerii

Terapia laser este folosită frecvent pentru analgezie dentară. Raza laser stabilizează membrana nervilor și scade transmiterea durerii. Poate fi folosit pentru majoritatea dinților de lapte și pentru restaurări mici în cazul dinților permanenți.

Tratamentul cu laserul dioda Biolase Epic X (940nm) este cea mai bună opțiune pentru procedurile ortodontice. Este rapid și ușor, iar majoritatea acestor proceduri necesită doar anestezie topică (fără injecție). Laserul dezinfectează pe măsură ce tratează, așa încât sângerarea, tumefacția și infecțiile sunt minime. Disconfortul este asemănător cu o arsură solară și durează numai o zi.

Un ortodont care folosește laserul îi poate oferi fiului sau fiicei tale un tratament mai rapid, cu rezultate mai bune pe termen lung.


Pentru detalii și programări adresează-te medicilor de la Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite