Prevenția este benefică!

in Blog ianuarie 11, 2017

Părinții au mereu o mare dilemă: câtă ciocolată sau băuturi care conțin zahăr ar trebui să le dea celor mici? Cum îi limitează pe cei mici atunci când vor să mănânce chipsuri? Mâncarea nesănătoasă a devenit o mare problemă pentru părinți.

Soluția pentru minimizarea acestei probleme este înlocuirea unui obicei nesănătos cu unul benefic. Nu este niciodată prea târziu să ne concentrăm pe igiena orală! Cu cât îți vei învăța mai repede copiii despre igiena dentară, cu atât va fi mai bine pentru ei!

Ce este permis și ce nu?

Pentru nutriție, mulți părinți îi încurejează pe cei mici să mănânce diverse snacksuri „sănătoase”, însă acestea nu sunt întotdeauna prietenoase cu dinții – ele pot cauza uneori daune mai mari decât mâncarea nesănătoasă. Sucul de mere sau de portocale pe care îl consumă cei mici pot afecta dinții! La fel se întâmplă și cu dulciurile lipicioase care râmân între dinți.

Asigură-te că nu le dai copiilor lapte sau produse lactate înainte de somn. Acestea creează aciditate în cavitatea orală din cauza lipsei de salivă din timpul nopții, provocând carii. Încearcă să incluzi gustări în timpul zilei deoarece cantitatea de salivă produsă este mult mai mare.

Ce obiceiuri sunt benefice?

În afară de restricționarea mâncărurilor nesănătoase, părinții trebuie să se asigure că aceștia își periază dinții înainte de culcare și să îi ducă la medicul stomatolog o dată la șase luni. Periajul zilnic și folosirea aței dentare îi vor ajuta pe cei mici să prevină problemele dentare și îi vor salva de proceduri neplăcute.

Prima vizită a copilului la medicul stomatolog ar trebui să fie chiar de la câteva luni de la naștere. Cu ajutorul vizitelor dese medicul va putea identifica din timp problemele și cariile și le va trata încă din stadiul de început. Așadar, învață-l pe copilul tău cât de importantă este sănătatea dentară încă de mic!


Pentru detalii și programări adresează-te medicilor de la Advanced Gentle Dentist, specializați în stomatologia laser în Germania și în Statele Unite